Luonnollinen, kestävä, hengittävä ja ekologinen

Otetaan parhaat asiat luotettavasta rakennusperinteestä ja parhaat alueet nykyaikaisesta tuotekehityksestä. Näiden yhdistelmästä on kyse, kun puhutaan nykyaikaisesta hirsirakentamisesta. Voidaankin kiistatta todeta hirren olevan argumenteiltaan vertaansa vailla.

Tyytyväisyys sisäilmaan

Alustavan selvityksen mukaan hirsitalojen asukkaat ovat tyytyväisempiä asuntojensa sisäilman laatuun kuin puu- ja kivitalojen asukkaat. Lue lisää kyselytutkimuksen tuloksista Niemi ym. (2012):Asumisterveys ja -tyytyväisyys hirsitaloissa

Tukeva rakenne kestää

Se ei ole sattumaa, että maaseudulla näkee usein hyvinkin vanhoja hirsirakennuksia. Ihan samalla tavalla tänä päivänä hirsirakennus rakennetaan kymmeniksi, jopa sadoiksi vuosiksi. Kestävyyden salaisuus on tukevassa rakenteessa sekä materiaalin hengittävyydessä, josta johtuen rakenne suojaa itse itseään. Siksi oikein rakennettu hirsirakennus ei homehdu.

Teollinen valmistus vakioi laadun ja mahdollistaa nopean rakentamisen

Hirsirakentamisen erinomaisuus on hioutunut vuosien ja vuosien käsityön tuloksena. Teollisessa valmistuksessa kaikki nämä hyväksi todetut ratkaisut ja ominaisuudet vakioidaan korkeaksi tasalaaduksi. Samalla suunnitelmallinen teollinen valmistus takaa korkean toimitusvarmuuden sekä nopean rakentamisen.

Avain modernin designin mallistoihin

Teollinen hirsirakentaminen on samalla mahdollistanut laajojen mallistojen toteuttamisen. Nykyaikainen hirsirakennus voikin olla melkein mitä vaan perinteisen saunamökin ja arkkitehtuurisen kokeilun väliltä. 
Hirsi rakennusmateriaalina

Hirsitaloteollisuus tekee hirsirakenteita koskevaa tutkimustyötä, kehittää laatuvaatimuksia ja laatii suunnitteluohjeita. Yhteistyökumppaneina tutkimuksissa ovat mm. VTT ja TTY. Tutkimusten tulokset ovat jäsentehtaiden käytössä. Hirsitaloja suunnittelevat arkkitehdit ja rakennesuunnittelijat saavat tarvitessaan tutkimukset käyttöönsä hirsitalojen suunnittelua varten HTT:n jäsentehtailta. Ota rohkeasti yhteyttä lähimpään hirsitalotoimittajaan jos tarvitset jotakin alla luetelluista suunnitteluohjeista tai tutkimuksista. HTT:n jäsenyritykset löydät välilehdeltä HIRSITALOTEOLLISUUS/Jäsenyritykset.

  • Suunnitteluperusteet (HTT RY 3/2010)
  • Laatuvaatimukset (HTT RY 3/2010)
  • Hirsiseinien ääneneristävyys (Helimäki akustikot 4005-3a)
  • Lausunto hirsiseinien palonkestävyydestä (VTT-S-8-1274-06)
tartu hankkeeseen!

Aloita tutustumalla alan parhaiden valmistajien www-sivustoihin, ne löytyvät täältä
Lue lisää

Ajankohtaista

Kahvila Birgitta Hernesaari on Vuoden Hirsirakennus 2014
Lue lisää